Mezinárodní výstava psů v Mladé Boleslavi

23.07.2013 22:07

Plni nadšením jsme v sobotu vyrazili na nejbližší výstavu, kterou můžeme mít a to do Mladé Boleslavi. Bonča se ráno ještě vydováděla a pěkně připravená se nemohla dočkat až se ukáže. Tentokrát jsme měli kruh na louce, ale pod střechou. Před námi byli 2 Český teriéři a 4 Parson Russell teriéři a pak přišlo na řadu 24 borďáků. V naší skupině "otevřená" mělo být 8 fen, ale nevím z jakého důvodu zrušili skupinu  pracovní a tak 2 fenky přešly k nám. Z naší skupiny nedorazily 2 fenky. Takže původní stav 8 fen zůstal.

Proběhli jsme společné kolečko a pak už to bylo na jednotlivcích. Změna byla i v posuzovateli. Nově nám byl přidělen Tibor Havelka SK.  Jeho slovní hodnocení bylo povětšinou kladné, ale i přesto si v naší skupině oblíbil ohodnocení velmi dobrá. Výbornou dostaly jen 2 feny. Jeho hodnocení bylo pak hojně diskutováno mimo kruh. Některé jeho výroky byly v rozporu se standartem BRT. Několik fen označil "nadměrně dlouhá" což se chovatelům nezdálo.

Alespoň nám přálo počasí. Pivko vychlazené,  uzená kýta byla také dobrá a tak jsme chvilku poseděli a popovídali s ostatními chovateli.  Zatím jsem se rozhodl, že nebudu výstavy dále řešit a zaměříme se s Bončou na pracovní stránku.