Snad už bude trochu volněji :-)

02.02.2015 17:36

Máme za sebou jedno z nejkrásnějších období lovu - naháňky, hony a společné posezení se spoustou přátel.

První naháňka u VLS u nás na Lipníku byla 28.11.14 - na výřadu byly 4 daněly, 2 lišky a 52 černé. Vše z jedné leče.  Další naháňka byla o trochu slabší s výřadem 34 černé. Obou naháněk se zúčastnili kámoši od bordíků Petra Kvasničková a Roman Trojka. Holt u nás je opravdu co nahánět :-). Po každé naháňce bylo supr posezení v Milovicích s pořádnou baštou. Pro zpestření večera se konal soud s těmi, kterým se během dne něco nepovedlo např. při vývrhu. Bylo to nové a parádní. V úterý 13.1.15 jsme naháněli naposledy. Opět vydařená akce s Romanem Trojkou. Neodradí ho ani daleká  cesta z Ostravy. Jsem moc rád, že se mu u nás líbí. Doufám, že nám zůstane věrný i na naháňky, které nás čekají  v letošním prosinci.

Mezi vánočními svátky jsem byl s přítelkyní a mojí smečkou - Hesča a Renssy na naháňce v nedalekém sdružení v Bezně. Bohužel se holky rozhodly po první leči norovat ve skále. Pro nás byla naháňka ukončena a několik hodin jsme holky dostávaly ven. Sice pomordované, ale živé. Asi si chtěly o vánocích užít domácí teplíčko.

30.12.14 jsme měli hon v našem sdružení. Renssy měla rány vyhojené tak vyrazila se mnou. Pro změnu si zase zanorovala v noře nutrie. Ta se snad ničeho nepojí a neponaučí se :-).

Druhý víkend v lednu jsem byl na naháňce se super partou v Rokytnici v Orlických horách. Bohužel nám počasí nepřálo. V pátek po příjezdu 30cm. sněhu a v sobotu v poledne byla naháňka ukončena, protože hrozilo, že ani holiny nás před vodou nezachrání. Takže relax a kvanta dobrého jídla. I tak jsme si to užili.