Memoriál Josefa Brzáka 14.9. a 15.9.2013

17.09.2013 21:18

Letošního, již devátého ročníku Memoriálu Josefa Brzáka jsem se účastnil né jako vůdce, ale jako čekatel na posuzovatele z výkonu psů. Hospitoval jsem v neděli na BZ.  Tentokrát se memoriálu účastnili pouze jezevčíci. Celkem nastoupilo 11 psů s 9 vůdkyněmi a 2 vůdci. Zelené ženy to vzaly do svých rukou :-)). 

Několik psů se účastnilo i loňského ročníku.

Dle výsledkové listiny v sobotu úspěšně dokončilo zkoušky BZH 6 psů. Z toho 1 pes v I. ceně, 3psi v II. ceně a 2 psi v III. ceně. Titul nebyl zadán.

Pět psů neobstálo, což si myslím, že  je hodně. Nuly padaly za odložení, dosled, chování u kusu. 

V neděli byly zkoušky BZ lepší, neobstáli dva psi. Osudnou se jim stala disciplína nahánění.  Zkoušky složili 4 psi v I. ceně, 4 psi v II. ceně a 1 pes v ceně III. Titul CACT byl zadán.

Celkovým vítězem s počtem bodů 324 se stal Ahur Phillipo Saltarix jezevčík hladkosrstý s vůdcem Klárou Jandovou. Loňský vítěz memoriálu Andy ze Záhořských luk se umístil 3. s počtem bodů 290. 

Počasí moc nepřálo a několikrát se přes nás přehnala přeprška. Celkové dojmy mám rozpolcené. Chápu, že chování psa může ovlivnit plno aspektů, ale domnívám se, že memoriálu by se měli účastnit psi pracovně spolehlivý. 

Doufám, že se jubilejního desátého ročníku s Bončou  zúčastníme.